Search
Close this search box.

Guia de mides per a taules d’oficina: salut i productivitat

Taula d'oficina amb la mida correcta

És evident que tothom prioritza una bona cadira per a la seva oficina, però triar una taula adequada és essencial per garantir tant la salut com la productivitat.

Mides adequades per a una taula de treball a l’oficina

Hi ha infinitat de mides i formes de taules d’oficina, en aquest article us deixem les bases perquè pugueu conèixer quines són les mesures ideals, i adaptar-ho en funció de les vostres necessitats.

Amplada

L’amplada de la taula de treball hauria de ser suficient per permetre un espai de treball còmode. Es recomana una amplada mínima de 120 cm, tot i que es poden trobar taules que oscil·len entre els 100 i els 180 cm. Aquesta variabilitat permet adaptar-se a diferents espais i necessitats de treball, des de cubicles petits fins a despatxos més amplis.

Profunditat

La profunditat ideal d’una taula d’oficina varia entre 60 i 80 cm. Aquesta mida proporciona prou espai per a col·locar l’ordinador, sense que la pantalla quedi massa a prop dels ulls, a part d’això també permet col·locar documents i altres materials de treball sense sentir-se atapeït. Una profunditat adequada també ajuda a mantenir una postura correcta, evitant que l’usuari s’inclini massa endavant.

Alçada

L’alçada estàndard per a una taula d’oficina és d’uns 74 cm. Tanmateix, les taules ajustables en alçada, que poden variar entre 64 i 130 mm, són una excel·lent opció per promoure una postura saludable, permetent alternar entre estar assegut i dret. Aquestes taules ajustables ajuden a prevenir problemes de salut com el dolor d’esquena i la fatiga associats a estar assegut durant llargues hores.

Mides estàndar per a taula i cadira d'oficina

Consells de salut per seure bé

  • Postura: Assegura’t que l’esquena estigui recta i els peus plans al terra. Utilitza una cadira d’oficina ergonòmica que doni suport a la curvatura natural de l’esquena.
  • Braços: Els colzes haurien de formar un angle de 90 graus. Això ajuda a reduir la tensió als muscles de les espatlles i del coll.
  • Pantalla: La part superior de la pantalla hauria d’estar a l’altura dels ulls per evitar tensió al coll. Mantenir una distància d’uns 50-70 cm entre els ulls i la pantalla és ideal per a una visió còmoda.

Troba més consells en aquest article: Consells de salut per seure bé a l’oficina

Beneficis de les taules ajustables

Les taules ajustables en alçada ofereixen la flexibilitat de canviar de postura al llarg del dia, promovent així una millor circulació sanguínia i reduint el risc de problemes de salut relacionats amb estar assegut prolongadament.

infografia altura mesa oficina

A Maieroffice acostumem a instal·lar els models Mobility d’Actiu i Ology de Steelcase.

A més, aquest tipus de taules poden ajudar a millorar la concentració i la productivitat, ja que permeten moure’s i ajustar-se a les necessitats del moment.

Consells addicionals a l’hora de triar una bona taula

  • Considera taules amb espai per a gestió de cables per mantenir l’àrea de treball ordenada.
  • Una àrea de treball neta i organitzada pot ajudar a reduir l’estrès i augmentar l’eficiència.

Escollir la taula adequada pot marcar una gran diferència en el teu confort i productivitat diària a l’oficina. Adapta aquestes recomanacions a les teves necessitats personals i de l’espai de treball per obtenir els millors resultats.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *