La teoria de les botes ens ajuda a escollir una cadira millor per a l’oficina

Tots ho sabem. Comprar productes de mala qualitat acaba sortint més car. Tant per la nostra butxaca com per al medi ambient.

Coneixes la teoria de les botes?

La teoria de les botes és una interessant explicació socioeconòmica sobre la pobresa, descrita pel personatge Sam Vimes a la sèrie de novel·les Mundodisco de Terry Pratchett. 

Segons Vimes, la riquesa és deguda en gran mesura a l’habilitat de gastar menys diners. L’exemple que utilitza són les botes: un home ric es pot permetre gastar 100€ en un parell de botes de qualitat que li duraran 10 anys i que, a més li mantindran els peus secs. En canvi, un home pobre només es pot permetre unes botes barates de 20€ que haurà de reemplaçar cada any, gastant un total de 200€ en el mateix període de temps i tenint cada any els peus molls per la mala qualitat de les botes.

La teoria de les botes i la societat actual

Aquest concepte de la teoria de les botes ha adquirit rellevància a la societat actual, especialment a causa de l’economia del consum que ens impulsa constantment a adquirir més i més productes d’ús ràpid o de mala qualitat. El resultat final és que generem tones d’escombraries que fan malbé el nostre planeta, i que, com l’home pobre de la teoria de les botes, perdem diners en el procés.

La teoria de les botes aplicada a les cadires d’oficina

La mateixa idea de la teoria de les botes la podem aplicar a les cadires d’oficina.

Hi ha moltes cadires d’oficina al mercat, de diverses marques i amb un gran ventall de preus. Fabricades a Europa o fabricades a l’Àsia amb condicions laborals, socials i respecte del medi ambient dubtoses. Fent una cerca ràpida a internet trobem cadires d’oficina amb ofertes tant irrisòries com 59,99€. 

Però quan temps ens durarà una d’aquestes cadires?

Quins afectes adversos pot tenir per a la nostra salut una cadira suposadament ergonòmica sense homologar?

L’haurem de canviar d’aquí a pocs anys per comprar-ne una altra?

Si hem entès la teoria de les botes de Sam Vimes, ja tenim les respostes a totes aquestes preguntes.

Cadires d’oficina de qualitat

A Maieroffice fa més de 30 anys que equipem oficines de tot Catalunya. Un dels elements impresindible en qualsevol oficina són les cadires. Sempre hem optat per escollir productes de qualitat i assessorar als nostres clients per escollir cadires duradores i respectuoses amb la salut i el medi ambient.

Tenim clients que segueixen utilitzant cadires que els vam instal·lar fa més de 25 anys i que segueixen funcionant perfectament. No els hi hem hagut de canviar ni una roda!

Veient això, la perspectiva de si una cadira és cara o no observant només el preu i no la seva durabilitat, canvia.

Cadires d’oficina amb 25 anys de garantia. És possible?

Aquest estiu la casa Steelcase, un dels nostres proveïdors, ha anunciat que ofereix una grantia de 25 anys en la seva cadira ergonòmica Gesture. Tota una declaració d’intencions! I nosaltres, per experiència, diem que sí que és possible.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *