Mobiliari d’oficina: Aspectes a tenir en compte per escollir una cadira d’oficina

Mobiliari d’oficina: Aspectes a tenir en compte per escollir una cadira d’oficina

Actualment, moltes feines impliquen passar-se assegut moltes hores al llarg dia. És per això que és essencial escollir un bon mobiliari d’oficina i una cadira que sigui adequada i ergonòmica, una cadira que s’adapti als moviments del cos de l’usuari.

Sedus explica que la naturalesa de l’ésser humà està basada en el moviment, malgrat avui en dia les condicions de vida actuals ens porten a adoptar un estil de vida més sedentari i a passar moltes hores asseguts en una posició rígida. Però el cos necessita moure’s constantment i en llibertat. Així s’aconsegueix no només evitar una mala postura i la tensió i càrrega dels discos intervertebrals i dels músculs, sinó que, a més, la dinàmica corporal també fa possible la mobilitat intel·lectual i el benestar emocional. Tot això es tradueix en persones més productives, amb una capacitat de concentració i de treball superior i amb més motivació.

No obstant, donat que cada cos és diferent, no hi ha una cadira universalment adequada, però sí que hi ha certs criteris a tenir en compte a l’hora d’escollir-la. En aquest sentit, Sedus explica la tècnica aplicada a les seves cadires per aconseguir un millor seient.

D’entrada, partint de les diferències de cada cos, cal poder ajustar fàcilment totes les parts de la cadira. De fet, aquesta és l’aposta que fa Sedus, una tècnica basada en l’ajustament personalitzat de cada cadira.

El respatller de la cadira ha de contribuir a mantenir una postura dreta de l’esquena. La pressió de recolzament ha de ser regulable per ajustar-se al pes, estatura i preferències de cada usuari. Les cadires de Sedus també compten amb un bon recolzament a la part lumbar que s’ajusta a l’altura i recolza els discos intervertebrals de l’arc vertebral lumbar. En alguns casos, també és necessari un reposacaps per prevenir les tensions musculars i descarregar la musculatura de la nuca.

El seient ha de ser suficientment ample com perquè l’usuari pugui asseure’s a la part central i li sobri espai pels costats. La profunditat ha de ser també adequada perquè no toqui darrere els genolls de l’usuari i tingui una vora arrodonida, per evitar problemes d’opressió i circulació. Sedus també aposta per seients desplaçables endavant o enrere, que permeten ajustar la inclinació i que asseguren un bon recolzament.

Els recolzabraços són també una part important en tant que permeten mantenir els braços en una posició de 90º. És important que comptin amb una bona fixació i siguin fàcilment adaptables a l’alçada per evitar que les espatlles hagin de fer pressió. En aquest sentit, les cadires de Sedus permeten adaptar els recolzabraços no només a l’altura, sinó també a la profunditat i amplada.

Escollir una cadira giratòria permet més llibertat de moviment lateral i, per tant, pot evitar mal gestos en girar el cos de forma inadequada. Generalment, el millor és escollir una cadira amb cinc rodes ja que proporciona més estabilitat i evita haver de fer força amb els peus per mantenir-se en una posició fixa.

Finalment, també cal tenir en compte l’entapissat. Malgrat pugui semblar un aspecte més aviat estètic, és important tenir en compte que un teixit transpirable i resistent sol ser el més adequat.

Així doncs, escollir el mobiliari d’oficina i una cadira per l’oficina va molt més enllà de buscar la comoditat i l’estètica. Una bona elecció és una aposta per l’ergonomia, fet que es tradueix en més motivació, capacitat de concentració i, per tant, més productivitat en l’empresa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *