Els monitors tàctils de gran format s’estan imposant a les aules dels centres educatius del país. Us expliquem el perquè.

Ja fa anys que els centres educatius del nostre país compten amb pissarres digitals interactives a les aules. Els continguts multimèdia i la connectivitat han entrat al món de l’educació com un nou suport per millorar l’experiència i aprenentatge de l’alumnat.

Però a les pissarres digitals, s’hi suma ara una altra opció amb molts avantatges: els monitors tàctils. Es tracta de pantalles de gran format i gran resolució pensades també per a l’educació, que integren el display (monitor), els altaveus i el sistema operatiu en un únic dispositiu. En paraules senzilles, són tablets de gran format.

Avantatges dels monitors tàctils respecte a les pissarres digitals

Les pantalles tàctils ofereixen molts avanatges per sobre de les pissarres digitals. Els analitzem.

  • Facilitat d’instal·lació. Els monitors tàctils integren en un únic dispositiu la pantalla, els altaveus i el sistema operatiu. Això facilita molt la instal·lació, evitant tasques de cablejat. Amb una instal·lació mínima, el sistema està instal·lat i funcionant.
  • Mobilitat. La possibilitat d’instal·lar el monitor en un suport amb rodes permet transportar fàcilment el monitor entre diferents espais amb facilitat. D’aquesta manera, un mateix monitor pot utilitzar-se en diferents aules.
  • Resolució 4K. A diferència de les pissarres digitals, els monitors tàctils ofereixen altes resolucions de fins a 4K. Això suposa millor qualitat d’imatge en la reproducció d’imatges i vídeos, i una millor experiència d’usuari.
  • Manteniment mínim. El manteniment de les pantalles tàctils és mínim. A diferència de les pissarres digitals, no és necessari canviar làmpades.
  • Sistema operatiu integrat. No és necessari disposar d’un ordinador a l’aula. El sistema operatiu, sigui Android o sigui Windows, està integrat a la pantalla i permet executar un gran nombre d’aplicacions: bloc de notes i dibuix, navegador, Powerpoint, reproductor de vídeo, etc. Es pot escriure i dibuixar a la pantalla.

Clevertouch V: la nostra recomanació en monitors tàctils

La solució que recomanem als nostres clients en pantalles tàctils per a l’aula, és el model V de Clevertouch.

Aquest monitor, disponible en versions de 65, 75 i 86 polzades, ofereix una resolució 4K, una qualitat d’imatge excepcional i molt superior a la de les pissarres digitals convencionals.

Permet treballar tant en el sistema operatiu Android com Windows. Disposa d’una funcionalitat tàctil de 20 punts simultanis, el que permet que diversos alumnes treballin alhora amb el monitor. S’entrega també amb llapis d’escriptura.

Software integrat

A més, el Clevertouch V s’entrega amb el software d’anotació CleverLynx, que permet escriure sobre superfície blanca, imatges, mapes o importar arxius des de PC. També disposa de l’aplicació DisplayNote per a la realització de classes col·laboratives, en què els usuaris poden capturar el contingut del presentador i afegir notes. Es ven també amb el software Snowflake MultiTeach preinstal·lat, un programa de creació de continguts que permet la creació de fins a 4 zones independents de treball.

Pel que fa a la connectivitat, disposa d’entrades USB, entrada de xarxa LAN, connexió Wifi, entrada VGA, HDMI, entrada d’audio de PC i connexió CVBS.

Si vol més informació sobre aquest producte i altres opcions que tenim disponibles, posi’s ne contacte amb nosaltres.