Search
Close this search box.

Impressores 3D i aplicacions de la impressió 3D

Impressores 3D

Les impressores 3D permeten crear objectes i peces superposant diverses capes de material, a partir d’un disseny digital en 3D (creat amb un programa CAD o a partir de l’escaneig en 3D).

Hi ha dos tipus d’impressores 3D:

  • Impressores d’addició: el material es va afegint per capes fins a crear la figura.
  • Impressores de compactació: es parteix d’una massa de pols que es va solidificant per capes, generalment amb una llum làser fins a obtenir l’objecte.

Cal destacar que en ser impresos per capes, els objectes estan creats amb una gran precisió. A més, permet la creació de pràcticament qualsevol figura fins i tot de gran complexitat geomètrica.

Això, unit a la creixent gama de materials que utilitzen les impressores 3D, permet que s’adaptin a les necessitats específiques de cada vegada més sectors i, per tant, es tracta d’una tecnologia cada vegada més estesa. Són moltes les empreses i professionals que han sabut identificar-ne el potencial i aposten per la impressió 3D. Incorporar la impressió 3D, els aporta un valor diferencial molt important.

 

Quines aplicacions té la impressió 3D?

Alguns dels sectors en què la impressió 3D té més potencial  són l’odontologia, el prototipatge, l’arquitectura, l’art, el disseny, l’educació i l’enginyeria i la mecànica, entre d’altres.

Però pel que sembla, la impressora 3D no coneix fronteres i constantment apareixen noves aplicacions. Presentem alguns dels sectors en què la impressió 3D cada vegada agafa més força.

 

Moda

Una de les tendències més esteses dels últims anys ha estat el DIY que, entre altres coses, permet personalitzar peces de roba per vestir creacions úniques. En aquest sentit, la impressió 3D va un pas més enllà i ja és possible personalitzar la roba a través d’una impressora 3D.

 

Impressores 3D  Impressores 3D Barcelona
 

 

Medicina

bioimpressió 3DEl nombre de notícies sobre casos clínics en què la impressió 3D ha tingut un paper rellevant creix constantment, per exemple, gràcies a la possibilitat que brinda de reproduir òrgans per preparar les operacions i saber el protocol a seguir.

 

 

 

Gastronomia

La gama de materials per imprimir en 3D és cada vegada més gran. Els materials comestibles agafen protagonisme i la impressora 3D pot passar a ser una eina més a la cuina.

          –  3D Systems presenta el Culinary Lab

Impressores 3D professionals     

          –  Impressió 3D de llaminadures

          –  Impressió 3D de xocolata


 

Així, el ventall d’aplicacions de la impressió 3D creix exponencialment. Es tracta d’una tecnologia realment útil i són molts els avantatges que se li associen en diversos sectors.


Coneix Maier 3D, empresa ubicada a la província de Barcelona distribuïdora d’impressores 3D de 3D Systems.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *