Per primera vegada, es presenta a Barcelona la nova Metal X de Markforged, una màquina capaç d’imprimir peces en metall.

La nostra divisió d’impressió 3D, 3DZ Barcelona, ha presentat aquest divendres a Barcelona una nova impressora 3D: la Metal X de Markforged. Es tracta d’una màquina capaç d’imprimir peces en metall.

La gran revolució d’aquesta màquina és que imprimeix les peces basant-se en tecnologia de fialment. A través d’un filament metàlic, la màquina diposita capes de material finíssimes una sobre l’altre fins aconseguir la peça desitjada.

Les peces que es produeixen són metàl·liques i, per tant, són 100% aptes per ser utilitzades com a peces de producció amb una gran resistència mecànica.

Tecnologia ADAM

A un preu assequible en comparació amb altres tecnologies de fabricació additiva que utilitzen metall, la Metal X produeix peces en acer de 17-4 ph, alumini, titani, Inconel, coure (i altres materials) amb una àrea d’impressió de 250 × 220 × 200 mm en els eixos X, I, Z.

La tecnologia ADAM (Atomic Diffusion Additive Manufacturing) produeix components duradors i precisos amb una àmplia gamma de metalls. La peça es modela capa per capa usant un filament de metall plàstic barrejat. Després d’imprimir, la barreja de plàstic es dissol i la peça es sinteriza.

Metal X també té com a objectiu produir peces a un preu significativament més baix que les peces produïdes per mecanitzat CNC.

Interès per la Metal X

La presentació feta a l’Hotel Derby de Barcelona, va despertar molt d’interès entre els assistents per les aplicacions pràctiques de la nova màquina.