Consells útils

Reflexionar com i quan hem d’imprimir un document hauria de ser un exercici bàsic i elemental cada vegada que posem en marxa la impressora de l’oficina o de casa. Només amb aquest gest evitaríem despesa inútil de paper, tinta i energia. Repassar les funcionalitats que té la impressora que ens anem a comprar hauria de ser un altre, ja que algunes incorporen eines que et permeten estalviar paper i tinta, i amb això, reduir l’impacte personal que produïm en el medi ambient.

Les sales de control són els ulls de l’empresa, on es pot controlar tot allò que passa, quan passa i on passa. Si les equipem correctament facilitem la tasca de les persones que hi treballen i garantim la seguretat del capital humà i material de l’empresa.

Els equipaments per a mediateques estan dissenyats perquè l’accés a la informació sigui àgil i ràpid sense que la seva consulta condicioni la consulta de les persones que tenim al voltant.

Equipem call centers amb totes les prestacions necessàries per tal que les persones que hi treballen puguin atendre el telèfon amb les millors condicions i les persones que truquen puguin sentir-se ben ateses.

Disposem d’un ampli ventall de mobiliari per a contract (menjadors d’empreses, bars, cafeteries, restaurants, etc) que es caracteritza per la comoditat, estètica i funcionalitat dels seus dissenys. Si tenim cura d’equipar bé les oficines també hem de tenir cura del benestar de les persones en els seus espais de descans.

Una oficina ben dissenyada ha d’entendre’s com un concepte global on té tanta importància el mobiliari com els complements que l’envolten. Una taula de tendència amb una caixa de cartró al costat fent de paperera és, si més no, xocant.

Gestionar la llum de cada espai ajuda a què la vista no es cansi i que l’atmosfera de treball sigui sempre la millor.

La qualitat del terra implica que ens sigui agradable caminar dins de l’oficina. La presència d’un bon paviment tèxtila pot transformar una sala freda en un lloc acollidor. I és que el benestar comença pels peus.

Els panells fonoabsorbents permeten que la qualitat del so sigui impecable i asseguren que l’emissor i el receptor podran comunicar-se sense esforç.

Els espais de treball no es delimiten de forma imaginària, calen elements fixes o mòbils que ens indiquin on comença i on acaba cada àrea.

Les recepcions d’atenció al públic i les sales d’espera han de donar la benvinguda i convidar a entrar. El seu disseny ha de ser funcional per les persones que hi treballen per un costat i acollidor per les persones que hi accedeixen per l’altre.

Tant si treballem sols com en equip la taula és l’element damunt del qual desenvolupem la nostra activitat. Quan tractem assumptes importants “posem els temes damunt la taula”, però també hi posem les claus de l’operativitat i de l’ambient de l’oficina. Al seu voltant ens comuniquem i evolucionem.

Seure és molt més que aposentar-nos damunt d’una cadira, suposa descansar el cos sobre una superfície que influeix directament en el nostre benestar. Seure bé, en cadires ergonòmiques, d’alçada ben graduada i situades a una correcta distància de la taula millora la posició de la nostra esquena, la tensió cervical i la predisposició al treball.